za 18 okt om 19:30 uur

Café Lindenberg

Pubquiz Meeting Generations

Voor iedereen 16+ Cultuur

Zaterdag 18 oktober
Pubquiz Meeting Generations, 19.30

Lindenberg Nijmegen
Drank, goede gesprekken, gezelligheid en 40 jaar leeftijdsverschil bij de generatie-pubquiz voor lesbische, bisekuele, trans- en queer vrouwen van alle leeftijden. Ga de strijd én het gesprek aan!
Hoe was dat eigenlijk, lesbisch zijn in de jaren ’50? Waren alle lesbische vrouwen in de jaren ’80 mannenhaters? Hoe activistische zijn lesbiennes van twintig eigenlijk? Bestond biseksualiteit en transgender-zijn überhaupt 30 jaar geleden? Wat houdt dat ‘moderne’ anti-hokjesdenken van de queers in? Hoe goed kennen wij elkaar nou eigenlijk?
Allemaal vragen waar wij, POINK, De Damessalon, DITO! en Stichting OndersteBoven, mee zitten. Want, ondanks een gemeenschappelijke geschiedenis, ontmoeten LBTQ-vrouwen van verschillende generaties elkaar zelden.
Daar gaan wij verandering in brengen! Samen met COC Nijmegen, Roze 50+ en De Kringen organiseren wij de allereerste generatie-pubquiz. Wij zouden het heel leuk vinden als jij erbij bent, om jouw generatie te vertegenwoordigen en de strijd aan te gaan.
Inschrijven is noodzakelijk! Schrijf je snel in via het de website www.meetinggenerations.nl
Cafe Lindenberg (rolstoelvriendelijk!)
4/11/18 oktober 2014
19:30 uur inloop, 20:00 begin pubquiz
Kosten: 3 euro p.p.

Extra hulp nodig? 
Heb je extra hulp nodig bij het vervoer van/naar de locatie? Er is hulp beschikbaar, dus laat het ons weten. Geef het aan in het formulier, en wij nemen contact met je op.  Het café is makkelijk toegankelijk. 
Wat is een pubquiz?
Een pubquiz is, zoals de naam al zegt, een quiz in een café/pub. Er worden in teamverband diverse vragen beantwoord. Bij deze pubquiz bestaan de teams uit LBTQ-vrouwen van diverse generaties, en moeten zij samen strijden voor de overwinning. Elk team heeft een teamcaptain, die een leidende rol heeft binnen het team. De vragen zullen, natuurlijk, een roze randje hebben en bestaan uit geschiedenis-vragen, filmfragmenten, opdrachten en muziek-vragen.
Teamcaptain worden? 
Als teamcaptain heb je een speciale rol binnen jouw groepje. Je houdt het gesprek gaande, zorgt ervoor dat iedereen zijn zegje doet en zorgt ervoor dat uiteindelijk het juiste antwoord op papier komt. Heb jij zin om teamcaptain te zijn? Geef dit aan op het inschrijfformulier. 

Belangrijke info

Locatie
Ridderstraat, Nijmegen, The Netherlands
Wanneer
za 18 okt om 19:30 uur

Toon tips voor dit event

Help mee

Sint Anthoniusplaats 1
Nijmegen
Nederland

Bekijk website

Delen