vr 24 apr van 18:00 - 22:00 uur

Amsterdam

Respect2Love denktank april

Voor iedereen 18+ Hangout

Respect2love is een community voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) jongeren met een bi-culturele achtergrond.

 

ls je omgeving je niet accepteert zoals je bent, is het niet eenvoudig jezelf te zijn. Respect2love is dé plek waar jij terecht kan, ongeacht je culturele achtergrond.

 

Meld je aan door een mail te sturen naar wereldcafe@cocamsterdam.nl waar na je de invite ontvangt waarin de locatie staat!

 

 

De denktank is een bijeenkomst voor bi-culturele LHBT’s. Tijdens deze denktank komt Joan de Windt langs om wat vertellen over de zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis; de slavernij, en zal zij ingaan op white privilege, white supremacy en racisme. Want wat houd dit in? Welke problemen ontstaan erdoor? En wat kan er tegen gedaan worden? Het beloofd een interessante en informatieve avond te worden waar ook ruimte zal zijn voor vragen en discussies.

 

Joan de Windt (Curaçao) is journalist en werkte vele jaren als redacteur bij de publieke omroep. Zij deed voorgesprekken en research voor programma’s over levensbeschouwing en zingeving.
Toen ze na een reorganisatie op straat kwam te staan had ze tijd om te doen wat ze al heel lang wou. Dat was: alles uitzoeken over de transatlantische slavernij en de gevolgen die het tot vandaag de dag heeft. De slavernij heeft grote invloed op de psyche van zowel witte als zwarte mensen en op de verhoudingen in de wereld. Joan de Windt schreef het boek ‚WEG met mental slavery’ (met als ondertitel: Bevrijd jezelf en je kinderen) dat eind mei uitkomt. Het is enerzijds een informatief boek over de slavernij op vooral de voormalige Antillen en Suriname, maar anderzijds ook een zelfhulpboek met tips, oefeningen en een stappenplan. De slavernij heeft grote schade toegebracht aan ons zelfbeeld en potentieel. Door kennis van de geschiedenis, bewustwording van patronen in onszelf en de samenleving en door te kiezen om van onszelf en elkaar te houden, kunnen wij onze psyche herstellen.

 

Tot 24 april!

 

Be all u can be,

 

Respect2Love

Belangrijke info

Locatie
Amsterdam, Nederland
Wanneer
vr 24 apr van 18:00 - 22:00 uur

Toon tips voor dit event

Help mee

Nieuwe Herengracht 49
Amsterdam
Nederland

Bekijk website

Delen