Stap 8: Maak het af en dien het in

Als je je plan hebt voorgelegd aan geldschieters zijn er drie uitkomsten mogelijk:

  • Ze zagen allemaal niks in het project > Ga terug naar stap 2.
  • Ze vonden het een interessant plan maar willen het iets anders > Ga terug naar stap 4.
  • Ze vonden het een goed plan! Ga verder met deze stap.

Als een geldschieter je plan goed vindt, ben je al heel ver. Nu ga je je projectplan afmaken en zorgen dat het er netjes uitziet.

1. Onderbouw je verhaal goed
Vaak willen geldschieters ‘bewijzen’ zien: waarom hebben LHBT-jongeren eigenlijk een probleem? En hoe helpt dit project daarbij? Zoek naar publicaties die bijvoorbeeld aangeven dat ontmoeting belangrijk is of dat jongeren met LHBT-gevoelens met depressie of eenzaamheid kampen.

> Hier vind je publicaties waarmee je je aanvraag kunt onderbouwen.

> Hier vind je alle feiten over LHBT-jongeren op een rij.

2. Lees het plan nog een kritisch en laat het aan anderen lezen
Vraag jezelf af: staat alles erin? En heb je de aanpassingen van de geldschieter meegenomen? Vraag eventueel iemand van buiten de organisatie om het plan nog eens door te lezen. Snapt hij of zij alles?
3. Controleer taal, spelling en opmaak
Er mogen geen fouten in staan. En het helpt als het er netjes uitziet. Wees dus zorgvuldig met je spelling en zorg voor een overzichtelijke vormgeving. Voeg paginanummers en een inhoudsopgave toe. Ook duidelijke kopjes zijn belangrijk. Vraag eventueel een frisse meelezer daar speciaal op te letten.
4. Laat een rekenwonder de begroting nog eens narekenen
Check je begroting nog een keer heel goed. Laat iemand anders het ook nog eens narekenen. Als er een rekenfout in staat, zal de geldschieter denken dat je de zaken niet op orde hebt… Wees dus heel zorgvuldig met je cijfers!