Wat weet jij van het ondersteunen van LHBT-jongeren?

Wat weet je eigenlijk van het ondersteunen van jongeren? Test je kennis, en geef aan of deze stellingen waar of niet waar zijn! Klik op de stelling voor het juiste antwoord.

Stelling 1: Jongeren kunnen zelf een eigen groep of initiatief opzetten.
Goede antwoord: Waar

Uit voorbeelden door het hele land blijkt dat jongeren heel goed hun eigen groep op kunnen zetten. Zo zijn er diverse GSA’s (Gay-Straight Alliances) op scholen en LHBT-jongerenorganisaties. Wel hebben de groepen vaak behoefte aan ondersteuning van bijvoorbeeld een docent, jongerenwerker, vrijwilliger of sociaal werker. Die taak kun jij op je nemen! Lees hier meer over bij Werken vanuit empowerment.

Stelling 2: Je kunt LHBT-studenten het beste op een zelfde manier benaderen als werkende LHBT-jongeren.
Goede antwoord: Niet Waar
Studenten en jongeren die al werken verschillen erg van elkaar in leefwereld en de manier waarop ze hun leven inrichten. Dat geldt ook voor LHBT-jongeren. Houd dus rekening met deze verschillen wanneer je deze groepen jongeren wilt bereiken. Lees hier meer over het ondersteunen van studenten en het ondersteunen van werkende jonge volwassenen.
Stelling 3: Jongeren van 12 tot 16 jaar weten meestal nog niet of ze LHBT zijn of niet.
Goede antwoord: Niet waar
Veel van deze jongeren weten dit al. Lees hier mee over deze leeftijdsfase.
Stelling 4: Jongeren met een bi-culturele achtergrond en LHBT-gevoelens kun je doorgaans op dezelfde manier benaderen dan andere LHBT-jongeren.
Goede antwoord: Niet waar
Voor veel jongeren met een bi-culturele achtergrond – jongeren die opgroeien in twee culturen –  is LHBT een groter taboe dan voor andere jongeren. Jongeren met LHBT-gevoelens kunnen hierdoor in de knoop komen. Lees hier meer over jongeren met een bi-culturele achtergrond.
Stelling 5: Ook in een kleine gemeente kun je LHBT-jongeren ondersteunen om elkaar te ontmoeten.
Goede antwoord: Waar
Ook in kleine gemeente zijn er succesvolle activiteiten voor LHBT-jongeren. Vaak is het wel handig als de jongeren hierbij ondersteuning krijgen bijvoorbeeld van een docent, jongerenwerker, vrijwilliger of sociaal werker. Die taak kun jij op je nemen! Check hier de goede voorbeelden in kleine gemeenten.