Meer bezoekers: 5 gouden tips

1. Betrek je doelgroep
Betrek vrijwilligers en doelgroep bij de organisatie. Bedenk dus niet op afstand wat er moet gebeuren. Vraag wat LHBT-jongeren zelf graag willen. Als jongeren zelf de activiteiten bedenken, weet je zeker dat je aansluit. En als ze meedoen, maken ze ook mond-op-mond reclame voor het project.
2. Benoem de meerwaarde
Wat maakt jouw event leuk of waardevol? Waarom is het leuk om andere LHBT-jongeren te ontmoeten? Benoem de meerwaarde van je project. Denk er zelf goed over na en breng het duidelijk naar buiten! Bijvoorbeeld met quotes van jongeren die nu al komen.
3. Zorg voor goede PR
Maak posters, ontwikkel een strak of vrolijk logo, zet een advertentie in een lokaal blad en maak gebruik van social media om je events onder de aandacht te brengen.

 

NJR ontwikkelde voor het project ‘Ik ben geweldig’ allerlei promotiematerialen. ‘Ik ben geweldig’ is voor jongeren die iets willen doen voor een ander (bijvoorbeeld ouderen, gehandicapten, kinderen) in hun buurt. Zij kunnen een plan indienen voor een financiële bijdrage.

 

Hier zie je de Persberichten (1) (2) en de huisstijl en promotiemateriaal die voor dit project gemaakt zijn.

4. Doe de test!
Doe de TEST: wat vinden jongeren van je initiatief? Vraag jongeren die niet betrokken zijn om je promotiemateriaal te beoordelen. Wat vinden zij van de manier waarop je jouw aanbod presenteert? Wat vinden ze van je website en je folders? Is alles duidelijk? Wanneer zou het aanbod hen aanspreken?
5. Aandacht voor verschil

  • Komen er alleen jongens naar je bijeenkomst? Of juist alleen meiden? Zorg dan dat je een paar meiden of jongens wel enthousiast krijgt. Zij kunnen met je meedenken wat specifiek meisjes of jongens aanspreekt. Probeer eens een aparte meiden- of jongensavond uit.
  • Komen er nu nog weinig jongeren met een bi-culturele naar je activiteiten? Check wat hen aanspreekt en organiseer eventueel een apart event voor hen. Lees hier verder.
  • Komen er nu nog weinig jongeren met een religieuze naar je activiteiten? Check wat hen aanspreekt en organiseer eventueel een apart event voor hen. Lees hier verder.
  • Komen er nu nog weinig jongeren met transgendergevoelens naar je activiteiten? Zoek uit wat hen aanspreekt en organiseer eventueel een aparte bijeenkomst voor hen. Lees hier verder.