Behoud van vrijwilligers: dont’s

Vrijwilligers te veel klussen geven
Als je vrijwilligers vraagt om onmogelijk veel te doen, kunnen ze afhaken. Ze kunnen ook doorgaan, maar overwerkt raken en dan alsnog stoppen. Check daarom altijd of de taken die je van de vrijwilliger vraagt, te doen zijn.
Vrijwilligers veel te weinig te doen geven
Maar te weinig taken is natuurlijk ook niet uitdagend. Als vrijwilligers niks te doen hebben, gaan ze zich vervelen en lopen ze daarom misschien weer weg. Zorg dus voor balans.
Niet luisteren naar vrijwilligers
Sta open voor de ideeën van de vrijwilligers. Ze willen vaak net als jij meedenken en meebeslissen over de koers van de organisatie.
Vrijwilligers het idee geven dat wat ze doen zinloos is
LHBT-jongeren worden vaak actief in een organisatie omdat ze gemotiveerd zijn om de wereld te veranderen. Dat betekent dat je alle succes – hoe klein ook – moet vieren. Zo krijgen de vrijwilligers het gevoel echt samen een verandering teweeg te brengen. Als je hen het idee geeft dat wat zij doen geen verschil maakt, zullen ze mogelijk snel afhaken.
Vrijwilligers geen waardering geven
Laat weten hoe blij je met ze bent! Ze doen nuttig en onmisbaar werk, dus zeg dat ook tegen ze. Als je dat niet doet, loop je de kans dat ze hun motivatie verliezen.