EduDivers

EduDivers is het landelijke kenniscentrum voor onderwijs en seksuele diversiteit. Wij willen leerlingen en alle mensen die in het onderwijs werken, in beweging brengen om zélf aandacht te geven aan seksuele diversiteit. Wij kijken wat daarbij echt werkt en wij brengen mensen en organisaties bij elkaar om daarvoor samen te werken.

Wij vinden het ook belangrijk dat jij en je medeleerlingen op school de ruimte krijgen om jezelf uit te vinden. Een warm schoolklimaat heb je niet zomaar: als iedereen er aan meewerkt, dan krijg je ook wat.

MijnID

Daarom voeren we samen met de vakbonden in het onderwijs de MijnID campagne. Of je lesbo, homo, bi, trans, interseksueel, androgyn of in dubio bent, dat zou toch geen issue meer moeten zijn. Daar moeten we nog wel wat voor doen. Het mooiste is als er op iedere school een ambassadeur is die die kar gaat trekken. Er zijn er nu 200, vooral veiligheidscoördinatoren. Natuurlijk kun je als leerling ook starten. Bovendien een topervaring voor je cv. Interesse? Laat maar weten! Meer informatie over MijnID: www.mijnid.info.

LAKS

Samen met het LAKS gaan we jongeren op school helpen om een leerlingenraad “social style” op te zetten. Interesse? Laat maar weten!

Trek aan de bel!

Ben jij ontevreden over hoe er op jouw school wordt omgegaan met seksuele diversiteit – de term voor iedere seksuele oriëntatie of leefstijl die anders is dan mannetje-vrouwtje-huisje-boompje-beestje? Trek dan bij ons aan de bel. Wij kunnen je docenten of schoolleiding benaderen om ze te trainen of te begeleiden naar een homovriendelijke school.

Contactpersoon

Marinus Schouten
m.schouten@edudivers.nl

Adres

Nieuwezijds Voorburgwal 21-3
Burgwallen-Nieuwe Zijde
Amsterdam
Nederland
0630506449

Laat een reactie achter