Homojongerenorganisatie Dito! Nijmegen

Dito! is een zelfstandige organisatie in Nijmegen voor en door jongeren die lesbisch, homo- of biseksueel of transgender zijn. Met jongeren bedoelen we tieners en jongeren van 12 tot en met 26 jaar. Deze leeftijdsgrens geldt voor de meeste activiteiten van Dito!. Stichting Dito! werd opgericht in 1985 en zet zich al 28 jaar in voor het bevorderen van de persoonlijke en maatschappelijke emancipatie van lesbische, homo- en biseksuele jongeren tot en met 26 jaar. In die tijd heette de organisatie nog Pinkeltje. Bij het 20-jarig bestaan in 2005 is de naam Pinkeltje veranderd in Dito!.

Dito! is een grote vrijwilligers-organisatie die bestaat uit alleen maar jongeren die de organisatie runnen, de activiteiten bedenken en organiseren, scholen bezoeken, introductiegroepen begeleiden en ga zo maar door.
Dito! heeft zo’n 135 leden waarvan ruim 35 jongeren zich actief inzetten om activiteiten te organiseren voor andere lesbische, homo- en biseksuele jongeren. De organisatie bestaat uit een bestuur en vier commissies geleid door coördinatoren.

Contactpersoon

Martijn Exterkate (Voorzitter)
dito.voorzitter@gmail.com

Adres

Sint Anthoniusplaats 1
Nijmegen
Nederland
06 25 14 28 71

Events

Laat een reactie achter