Workshops Niet Alleen Anders-dag 2017

Kom je naar de Niet Alleen Anders-dag? Hier vind je alle info over de workshops tijdens deze dag. Aanmelden doe je hier.

De Niet Alleen Anders-dag staat vooral in het teken van ontmoeting: er is plek voor meer dan honderd vrijwilligers en professionals van LHBTI-jongerenorganisaties om kennis en ervaring uit te wisselen. Je kunt gratis meelunchen én dineren en je kunt in 3 workshoprondes allerlei nieuwe dingen leren. Het wordt een leerzame, maar vooral gezellige dag!

Programma:

12.00 – 12.30 Inloop en lunch
12.30 – 13.00 Opening
13.00 – 14.15 Workshopronde 1
14.15 – 14.30 Pauze
14.30 – 15.45 Workshopronde 2
15.45 – 16.00 Pauze
16.00 – 17.15 Workshopronde 3
17.15 – 17.30 Pauze
17.30 – 18.00 Afsluiting
18.00 – 20.00 Borrel en buffet

 

Iedere workshopronde kun je uit 3 of 4 workshops kiezen. Alle informatie over de workshops vind je hieronder.

Workshopronde 1:

Speeddate: leer andere organisaties kennen.

Op de Niet Alleen Anders-dag komen heel veel verschillende lhbti-jongerenorganisaties en mensen die met lhbti-jongeren werken. Tijdens deze speeddate willen we je de mogelijkheid geven zoveel mogelijk mensen te leren kennen zodat je veel kennis en ervaring kunt uitwisselen.

Wat zijn de wensen van gender-nonconforme en non-binaire mensen?

Het was dé discussie deze zomer: ‘genderneutraliteit’. Of zoals wij het liever zeggen: genderdiversiteit. Het ‘beste reizigers van de NS of de ‘regenboogtaal’ van de gemeente Amsterdam, het ging allemaal over mensen zich niet thuisvoelen in de hokjes man of vrouw. Maar wat zijn eigenlijk de behoeften van non-binaire of gender non-conforme mensen? In deze workshop leer je hoe je zelf aan de slag kan met genderdiversiteit.

Wat kan ik doen als deelnemers persoonlijke problemen hebben?

Soms hebben deelnemers te maken met problemen die jij als begeleider of vrijwilliger niet kan oplossen? Hoe kan je hiermee omgaan? Naar wie verwijs je deelnemers? Else Boss van Movisie leert je in deze workshop daar alles over.
Hoe krijg ik geld voor een project?
Er zijn veel mogelijkheden voor LHBT-jongerenorganisaties om geld te krijgen om een event of project op te zetten. Het Trutfonds en het Pannfonds gaan samen met jou aan de slag om een subsidie-aanvraag maken, die je direct na de workshop zou kunnen indienen. Deze workshop duurt twee workshoprondes. Als je voor deze kiest, word je automatisch ingedeeld in dezelfde workshop tijdens de tweede ronde.

 

Workshopronde 2:

Hoe gebruik ik social media om mijn event te promoten?

Hoe bereik je je doelgroep op social media? Cato van De Beste Social Media laat in deze viral workshop alle in’s & out’s zien over de online wereld. Hoe maak je likeable content en wat werkt er vooral ook niet? Want volgen kan iedereen op social media, maar leiden is een ander verhaal.
Hoe maak ik mijn event inclusief voor transgender personen?

Er wordt tegenwoordig veel over transgender personen gesproken op tv en social media. Maar hoe kan jij zorgen dat je event inclusief is voor trans personen? Transgender Netwerk Nederland gaat in deze interactieve workshop met jou aan de slag, samen met een aantal transgender jongeren.

Masterclass: besturen

Speciaal voor bestuurders heeft de NJR een training ontwikkeld hoe je effectief kunt besturen. Effectief vergaderen, samenwerken en leiderschap zijn onderwerpen die aan bod komen.

 

Workshopronde 3:

Hoe gebruik ik social media om mijn event te promoten?

Hoe bereik je je doelgroep op social media? Cato van De Beste Social Media laat in deze viral workshop alle in’s & out’s zien over de online wereld. Hoe maak je likeable content en wat werkt er vooral ook niet? Want volgen kan iedereen op social media, maar leiden is een ander verhaal.
Improvisatie bij voorlichting

Geef jij voorlichting over gender & seksuele diversiteit? In deze workshop leer je je ervaringsverhaal nog boeiender te vertellen aan leerlingen en leer je trucs om in te gaan op wat leeft in de klas. Door een ervaren acteur.

Workshop: vrijwilligersbeleid

Lastig om vrijwilligers aan te trekken of te behouden? De NJR heeft speciaal voor jongerenorganisaties en jongerenraden, die vaak met vrijwilligers werken, een training op het gebied van vrijwilligersbeleid ontwikkeld. Met deze training krijg je tools aangereikt om jongeren te binden aan je organisatie.